Štampaj
OBJAVLJENO: 28.04.2023.

Željeznički prevoz Crne Gore učestvovao u projektu „Akcioni dan 2023“ Unije srednjoškolaca Crne Gore

Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, kao društveno odgovorna kompanija koja cijeni i prepoznaje značaj projekata i aktivnosti koji podstiču mobilnost, razvoj i edukaciju mladih, kao i podizanje svijesti o društveno važnim temama i pitanjima, sa zadovoljstvom se odazvao pozivu Unije srednjoškolaca Crne Gore za učešće u projektu „Akcioni dan 2023“. UNSCG ovaj projekat realizuje po šesti put na teritoriji 21 opštine u Crnoj Gori.

Željeznički prevoz Crne Gore, shodno raspoloživim kapacitetima, ovom prilikom omogućio je da se 10 srednjoškolaca iz Nikšića upozna sa zanimanjima iz oblasti željezničkog prevoza putnika u stanici Nikšić, dana 27.aprila 2023. godine, i zarade dnevnice kojima će podržati rad učeničkih parlamentata. Od prikupljenog novca finansiraju se projekti učeničkih parlamenata srednjih škola sa ciljem suzbijanja vršnjačkog nasilja, promocije zdravih stilova života, zaštite životne sredine i podsticanja preduzetništva među srednjoškolcima u Crnoj Gori i slično.

Zadovoljstvo nam je da je ovih deset vrijednih mladih ljudi na jedan dan bilo dio našeg tima i želimo im puno uspjeha u daljem školovanju i radu, kao i da ostvare sve ciljeve predviđene ovim projektom.

×