Štampaj
OBJAVLJENO: 05.11.2019.

Šteta na voznim sredstvima ŽPCG prouzrokovana kamenovanjem

Nedavni događaji prouzrokovani kamenovanjem izazvali su štetu na voznim sredstvima ŽPCG. Kako je ovih vandalskih slučajeva sve više, apelujemo na nadležne organe da pokušaju da suzbiju ovakvo činjenje nesavjesnih građana. Takođe podsjećamo da se ovakvim događajima nanosi ne samo materijalna šteta, već se ugrožava bezbjednost putnika, dovodi do prekida saobraćaja, kašnjenja vozova i uopšte poremećaja kompletnog reda vožnje.

Naime, 30.10.2019.god na putnom prelazu Zagorić kamenovan je CAF-ov voz koji je saobraćao iz pravca Nikšića ka Podgorici, tom prilikom polomljeno je spoljnje prozorsko staklo. Povrijeđenih putnika nije bilo, a kako se radi o novom vozu materijalna šteta je velika.

Nakon ovog kamenovanja uslijedilo je i kamenovanje međunarodnog brzog voza koji je 31.10.2019.god saobraćao na relaciji Beograd – Bar, kamenovanje se desilo nakon izlaska brzog voza iz stanice Bijelo Polje, tačnije u mjestu Nedakusi. Na ovom vozu polomljeno je bočno staklo na vagon restoranu vlasništva ŽPCG.

Molimo sve građane da čuvaju javnu imovinu kako bi pokušali da suzbijemo ovakve probleme, a od nadležnih organa tražimo pomoć i nadamo se da će počinioci biti pronađeni i sankcionisani.

×