Štampaj
OBJAVLJENO: 23.01.2024.

Obiljezena-18-godisnjica-zeljeznicke-nesrece-na-Biocu

Na Bioču je danas obilježena 18. godišnjica tragične željezničke nesreće koja se dogodila na pruzi između Podgorice i Bijelog Polja, u kojoj je život izgubilo 47, a povrijeđeno preko 200 putnika.

Predstavnici željezničkih kompanija Željezničkog prevoza, Željezničke infrastrukture i Montecarga su tom prilikom položili vijence na spomen-obilježje, u znak sjećanja na nesrećno stradale putnike.
Počast stradalima, ispred ŽPCG, odali su predsjednik Odbora direktora Marko Bertanjoli, izvršna direktorica Ilinka Pavićević, članovi Odbora direktora Miralem Redžepagić i Mirsad Veliu i direktor Sektora za saobraćajne i transportno komercijalne poslove, Miloš Radulović. Vijenac su položili i državni sekretar sekretar mr Zoran Đukić, generalna direktorica Direktorata za željeznički saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Dragana Lukšić, a počast stradalima odao je i direktor Uprave za željeznicu, Denis Lukač.

Ovaj tragični događaj podsjetnik je da svi subjekti u željezničkom sistemu moraju zajedničkim naporima konstantno raditi na unapređenju bezbjednosti željezničkog saobraćaja u Crnoj Gori.

×