Štampaj
OBJAVLJENO: 17.03.2023.

Izvršena srednja opravka 4 putničkih kola tipa “Z”

Željeznički prevoz Crne Gore sa zadovoljstvom obavještava korisnike svojih usluga I zainteresovanu javnost da je 16.03.2023. u Podgoricu stilglo četvoro putničkih kola tipa “Z” sa izvršene srednje opravke.

Ova putnička kola su klimatizovana, a obnovljen je i njihov enterijer. Opravka je rađena u Fabrici šinskih vozila “Goša” shodno tenderskoj proceduri. Po završetku carniskih formalnosti, kola će biti uključena u redovan saobraćaj.

Ističemo da se ovakve i složenije opravke voznih sredstava redovno vrše shodno propisima i pravilnicima. Tako se na opravci nalazi još četvoro spavaćih kola, dok je remont jedne dizel lokomotive koji se vrši u Sloveniji u toku. Planirana je opravka još šest putničkih vagona u cilju pripreme za sljedeću ljetnju sezonu, kao i opravka jedne elektro lokomotive.

Nadamo se da će korisnici naših usluga uživati u osvježenom enterijeru, prepoznajući napore koje Željeznički prevoz Crne Gore ulaže u održavanje voznog parka iz sopstvenih sredstava, vodeći prvenstveno računa o potpunoj tehničkoj ispravnosti i bezbjednosti voznih sredstava, kao i podizanju nivoa kvaliteta usluge.

×